Nyt

Her finder du aktuelle Nyheder som Blog

 

 

Billeder

Billedegalerie

 

links

Her finder du interessante links til hjemmesider, der handler om os søstre og om den katolske kirke 

 

Gæstebog

Du er velkommen til at lægge en besked i vores gæstebog.

 

Kontakt

Her kan du kontakte webmasteren eller søstrene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når man i vore dage  fortæller mennesker om vort navn: "Missionssøstre af det dyrebare blod", så kigger folk ofte uforstående. Og det kan vi godt forstå. Vor orden blev grundlagt i en tid, hvor man i den katolske kirke kendte til en særlig fromhed, som hedder "Jesu Hjerte til ære" - og man mente, at det var vigtigt, at se på Jesu kærlighed til os mennesker, som er så stor, at han hengav sit liv for os. Du kender måske nogle af "Jesu Hjerte billeder", ligesom den her.

 

Men for at forstå, hvad vores spiritualitet, dvs. vores måde at leve vores tro, går ud på, kan det hjælpe at sammenligne det med noget, som vi kender - nemlig bloddonationen.

Hvorfor findes der folk, der donerer blod? Klart - for at hjælpe andre mennesker, der har været udsat for en ulykke og har mistet blod. Det kan være livsreddende.

 

På den måde forstå vi vor spiritualitet. Vi vil hjælpe andre, med at leve - ikke kun overleve, men have "livet i fylde", som Jesus siger det.  

Denne opgave udfører vi på forskellige måder: gennem katekese/undervisning af børn og unge, sognearbejde, som lærere, gennem tjenester på hospitaler, som læger eller sygeplejersker, som åndelige vejledere, i børnehaver, men først og fremmest ved den måde vi lever vort liv og vort forhold til Gud på.

 

Vi tror på, at Gud elsker ethvert menneske - uanset nationalietet, hudfarve, talenter og evner, uanset om man er rig eller fattig, rask eller syg, ung eller gammel. Gud elsker betingelsesløst. Det er det glade budskab, Jesus har givet os. Så højt har Gud elsket verden, at han gav sit egen søn og dermed sit hjerteblod.

Som Missionssøstre af det dyrebare blod har vi del i den opgave, at give Guds kærlighed videre til andre, på den plads, hvor vi står.

 

Jesus har vist os Guds kærlighed, idet han var parat til at dø, til at hengive alt hvad han havde og var. Vi prøver at efterligne Jesus og give os selv - vore evner og talenter, vores tid og vores hjælp, ja, vort liv. Derfor er vi ikke gift, har ingen børn, lever i fællesskab og bruger meget tid på bøn og gudstjenester. Vore løfter (kyskhed, fattigdom og lydighed)er et svar på Guds kærlighed til enhver af os og samtidig en hjælp til at efterligne Jesus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missionssøstre af det dyrebare blod - Bistrup Byvej 4 - 3460 Birkerød - Tel +45-4581 0096 - cps-Nordvanggaard@get2net.dk

"Vi missionssøstre af det dyrebare blod

er kaldet til at leve paschamysteriet

og give vidnesbyrd om Krisi forløserkærlighed.

Vort navn er samtidig vort program:

at forære Kristi blod, 

med hvem han har forløst os ."

(konstitutioner kap. 1)

Herre,

gør os til kvinder,

som ligner dine bjerge,

rige på kærlighedens guld,

stærk i overbevisningen,

rodfæstede den sunde fornufts klippe.

Og - Gud - vær så god -

med et blink i øjnene."

(Moder Paula Emunds)

 

Spiritualitetet "af det dyrebare blod"